размер на шрифта:

3460 откраднати коли в София през 2015 г.

Гражданите да внимават за съмнително евтини авточасти

05.02.2016| Коментари Новини22| видяна 9592
Новини

През 2015 година 3460 автомобила са отнети насилствено от собствениците им в столицата. Кражбите са се увеличили със 7%, сочи отчет на СДВР и Главна дирекция „Национална полиция“.   

Въпреки нарасналия брой кражби, разкриваемостта на престъпленията от този тип е скочила от 5,5 на 10%. За миналата година над 25% са откритите автомобили.

СДВР ще поиска законови промени, които включват по-строг регламент за автоморгите с цел да има контрол при продажбата на авточасти и търговията с метали. Полицията също ще организира по-активни мероприятия за борба с негативната тенденция.

От СДВР посъветваха гражданите да внимават какви авточасти купуват и откъде, защото 805 от откраднатите коли се ползват именно за разпродажба на части, пише News.bg. Според органите на реда индикациите за това са съмнително евтини цени на автомобилните компоненти.

Поради разпространяваща се информация в социалната мрежа „Фейсбук“ за случаи на разбити предни стъкла на автомобили с цел кражба на новите по-скъпи винетки, СДВР обяви, че няма подобни сигнали.

Източник: Снимки:sxc.hu

Коментари

За да коментираш трябва да си регистриран потребител

Водещи новини

Новини

Лихвоточките ще се наследяват

55 хил. души са правоимащи, 2 пъти повече не отговарят на законовите условия

Новини

Европейците купуват онлайн най-често дрехи и екскурзии

България е на предпоследно място в продажбите по интернет

Банкови продукти

Със съдействието на