размер на шрифта:

3460 откраднати коли в София през 2015 г.

Гражданите да внимават за съмнително евтини авточасти

05.02.2016| Коментари Новини22| видяна 9712
Новини

През 2015 година 3460 автомобила са отнети насилствено от собствениците им в столицата. Кражбите са се увеличили със 7%, сочи отчет на СДВР и Главна дирекция „Национална полиция“.   

Въпреки нарасналия брой кражби, разкриваемостта на престъпленията от този тип е скочила от 5,5 на 10%. За миналата година над 25% са откритите автомобили.

СДВР ще поиска законови промени, които включват по-строг регламент за автоморгите с цел да има контрол при продажбата на авточасти и търговията с метали. Полицията също ще организира по-активни мероприятия за борба с негативната тенденция.

От СДВР посъветваха гражданите да внимават какви авточасти купуват и откъде, защото 805 от откраднатите коли се ползват именно за разпродажба на части, пише News.bg. Според органите на реда индикациите за това са съмнително евтини цени на автомобилните компоненти.

Поради разпространяваща се информация в социалната мрежа „Фейсбук“ за случаи на разбити предни стъкла на автомобили с цел кражба на новите по-скъпи винетки, СДВР обяви, че няма подобни сигнали.

Източник: Снимки:sxc.hu

Коментари

За да коментираш трябва да си регистриран потребител

Водещи новини

Новини

Без неустойка за лъжливи оферти за почивка

До 3000 лева глоба за туроператора или хотела, ако са измамили клиента

Новини

НАП търси да назначи 217 аматьори за фискални инспектори

След като закрива цяло ключово звено с опитни кадри, приходната агенция кани на конкурс за работа хора без опит

Банкови продукти

Със съдействието на