размер на шрифта:

Европол затвори над 4000 сайта за продажба на фалшиви стоки

Операцията се нарича "Don't F***(AKE) Up" /"Не фалшифицирайте"

29.11.2016| Коментари Новини2| видяна 5552
Новини

Над 4 500 интернет сайта, специализирани в търговия с имитации на известни марки, са били затворени в рамките на специализирана операция на Европол.

Кампанията се нарича "Don't F***(AKE) Up" /Не фалшифицирайте и има за цел да попречи на тези платформи да продават ментета в интернет.

Бързината и анонимността на продажбите в интернет се използват все повече от тези сайтове, се посочва в комюнике на Европол. В него се отправя и предупреждение, че много от фалшифицираните стоки могат да представляват риск и за здравето и за сигурността на потребителите. В тази операция участват полициите на европейските страни, САЩ, Латинска Америка и Хонконг.

Новини

Закрити са сайтове за всякакви видове стоки. В тях са се продавали фалшификати на електроника, спортни, луксозни стоки, фармацевтични продукти, козметика.

От офиса на Европол не уточняват колко време е продължила операцията, но се изказва удовлетворение за увеличението на броя на затворените интернет сайтове спрямо миналата година.

В рамките на операцията холандската полиция за борба с измамите съобщи, че е арестувала 12 лица през последните две седмици.

Повече от 3 500 артикула – дрехи, обувки, парфюми и др., на стойност десетки хиляди евро, са конфискувани в Холандия, пише БГНЕС.

Източник: Снимки:Gettyimages

Коментари

За да коментираш трябва да си регистриран потребител

Водещи новини

Новини

Пробутват ни за домашни, храни с консерванти

Потребителски и контролни организация се обединиха срещу фалшивата информация

Новини

Личните лекари може да получават потребителски такси за децата

Едва 11% от парите в сектора отиват за детско здравеопазване

Банкови продукти

Със съдействието на