размер на шрифта:

Нисколихвени кредити до 50 000 лева за млади предприемачи

Това ще се осъществи чрез ресурс от Фонда на фондовете

01.12.2016| Коментари Новини3| видяна 4573
Новини

През 2017-та година държавата ще предоставя нисколихвени кредити на млади хора със стартирал или стартиращ бизнес, чрез ресурс от Фонда на фондовете. Това обяви социалният мнистър в оставка Зорница Русинова при откриването на Седмите дни на кариерата в Университета за национално и световно стопанство.

Договореното финансиране за отпускане на кредити е на стойност от 12 и половина милиона лева, а размерът на кредитите ще бъде от 5000 до 50 хиляди лева.

Нисколихвените кредити ще бъдат отпускани на хора до 29 години, които имат работеща от поне две години компания, или които искат да започнат собствен бизнес. Кредитите ще бъдат отпускани чрез посредник, а условията за отпускане все още не са договорени, обясни Зорница Русинова.

"Тепърва предстои финансовите институции и микрофинансиращи или лизингови компании да кандидатстват, за да договорим с тях условията. Условията са, че до голяма степен ние покриваме риска, затова те ще бъдат много нисколихвени - много под пазарните лихви", заяви Русинова.

Парите за кредити ще бъдат осигурени от Фонда на фондовете, в рамките на средства в размер на 70 милиона лева, договорени за развитие на младежкото предприемачество и социалните предприятия.

До края на годината ще бъдат отворени процедурите за намиране на финансовите посредници.

Източник: Снимки:

Коментари

За да коментираш трябва да си регистриран потребител

Водещи новини

Новини

12% ръст на цените на жилищата в столицата

Ниските лихви по кредитите стимулираха хората да купуват повече имоти

Новини

Българи мамят със социални помощи в Германия

Наши сънародници от Варна плащат огромни суми на фирми за трудови договори

Банкови продукти

Със съдействието на