размер на шрифта:

НАП погна 2 100 длъжници на ДДС

От края на миналата година те са вече в процедури по събиране

08.02.2017| Коментари Новини1| видяна 8848
Новини

Приходната агенция в Пловдив погна 2 100 длъжници на ДДС и други данъци, съобщиха оттам. От края на миналата година те са вече в процедури по събиране на дължимите суми и срещу тях са били заведени изпълнителни дела.

Това съобщи директорът на дирекция „Събиране“ в НАП Пловдив Юлия Ставракева. Тя уточни, че при всички, които не са плащали задълженията си повече от 2 месеца, има заведени дела.

От НАП стартираха кампания по изпращане на съобщения за доброволно плащане в рамките на 7 дни. Такива кампании се провеждали всеки месец.

През 2016 година в следствие на принудително събиране на публични задължения, в НАП Пловдив са проведени 354 търга с тайно и явно наддаване, от които са събрани повече от 6,5 милиона лева.

Към тази крайна мярка се пристъпва спрямо лица, които не плащат доброволно своите задължения, не са предложили ред за погасяването им или не спазват поетите ангажименти.

„За лицата, които не платят своевременно дължимите публични вземания, ще бъдат предприети предвидените в ДОПК принудителни способи за събиране, запор на банкови сметки, на работната заплата, както и запор на автомобили и възбрана на недвижими имоти с последваща продажба. Това са мерки, които клиентите на НАП могат да избегнат, чрез плащане в срок на дължимите данъци и осигуровки”, коментира Ставракева.

Вижте още: 

Облагат с ДДС онлайн пратките до 22 евро от страни извън ЕС 

Около 8 млн. лв. губи бюджетът от ДДС на дарените храни

Източник:в. Монитор Снимки:

Коментари

За да коментираш трябва да си регистриран потребител

Водещи новини

Новини

"Райънеър" отмени 22 полета от София за Лондон

Авиокомпанията публикува пълен списък на отменените полети на сайта си

Новини

Бизнесът ще може да наема специалисти от всички професии със "синя карта"

Държавата ще предложи законови промени, които да улеснят наемането на работници от чужбина

Банкови продукти

Със съдействието на