размер на шрифта:

Погват телекомите заради роуминга

Не преподписвайте никакви нови договори заради отпадането на роуминга

19.05.2017| Коментари Новини0| видяна 6503
Новини

Комисията за защита на потребителите (КЗП) погва родните телекоми заради отпадането на роуминга от 15 юни тази година. Това заяви председателят на контролния орган Димитър Маргаритов в ефира на БНТ.

Новите правила за роуминга ще бъдат въведени чрез промяна на общите условия и поради тази причина мобилните оператори са длъжни да ни уведомят за всички промени, които ще направят.

Един от вариантите е да получим СМС с линк към сайта на оператора, където да се запознаем с новите правила.

Може ли евтиният роуминг да ни излезе скъпо  

 

Роумингът в ЕС отпада от 15 юни 

 

Всеки пети смартфон е менте

 

Маргаритов подчерта, че отпадането на роуминга не налага преподписване на действащите договори или сключване на анекси към тях и призова мобилните оператори да бъдат коректни и да не злоупотребяват на тази основа.

Той успокои потребителите, че по никакъв начин не могат да бъдат задължени да се обвържат с нов срочен договор и предупреди да бъдат внимателни, ако към тях се отправя апел за много изгодни условия.

„Има случаи, в които се спекулира с това и операторите използват подобни възможности, за да добавят към договорите на потребителите допълнителни услуги, които често пъти не са необходими. Настоятелно правят опити да ги склонят да подпишат нови срочни договори, за да ги запазят за по-дълго време или да ги затруднят, ако решат да ги напуснат в даден момент”, каза шефът на КЗП.

Маргаритов припомни, че след изтичането му срочният договор се трансформира в безсрочен и може да бъде прекратен по всяко време с едномесечно предизвестие.

Източник:
Снимки:

Коментари

За да коментираш трябва да си регистриран потребител

Водещи новини

Новини

Най-търсените специалисти на пазара на труда у нас

Работодатели настояват за държавни стипендии за инженери и технолози

Банкови продукти

Със съдействието на