размер на шрифта:

Европарламентът настоява за санкции срещу Ryanair

Компанията е връщала само до 100 евро компенсации

05.10.2017| Коментари Новини1| видяна 9923
Новини

Европейският парламент настоява нискотарифната авиокомпания Ryanair да бъде санкционирана, тъй като не компенсира достатъчно потърпевшите от хилядите анулирани полети в Европа. Тази позиция бе изразена от евродепутати от всички партии в парламента, по време на обсъждането вчера.

В повечето случаи компанията е компенсирала засегнатите пътници само със 100 евро за отменен полет, а на много от хората е трябвало да си купуват нови билети в последния момент, които са доста по-скъпи.

Голяма част от пътниците пък не са били обезщетявани, защото не са си платили застраховката на компанията, предлагаща се на сайта при закупуване на билета, сочат данни от проучване на Европейския парламент.

Евродепутати коментират, че множеството пропуски на Ryanair се случват за сметка на европейските потребителите. Фирмата е обвинена в монопол, порочна мениджърска политика и социален дъмпинг.

Това доведе и до напускането на близо 700 пилота. Така нискотарифната авиокомпания бе принудена да намали полетите си до 34 дестинации до пролетта и не дава гаранции за промяна в маршрутите на закупилите си билети. 

Депутатите от Европарламента настояват Европейската комисия да използва всичките си средства , за да гарантира, че Ryanair ще изпълни европейските авиационни норми за правата на пътниците. 

Източник:economic.bg Снимки:

Коментари

За да коментираш трябва да си регистриран потребител

Водещи новини

Новини

Източат ли ни картата, губим само стотарка

Плащаме онлайн, без да попълваме нареждания, номер на пластика и кодове

Новини

Минимум 6 месеца гаранция при ремонт на колата

Създават се и регистри на автосервизите и на резервните части, предвиждат законови промени 

Банкови продукти

Със съдействието на