размер на шрифта:

Европарламентът настоява за санкции срещу Ryanair

Компанията е връщала само до 100 евро компенсации

05.10.2017| Коментари Новини1| видяна 9698
Новини

Европейският парламент настоява нискотарифната авиокомпания Ryanair да бъде санкционирана, тъй като не компенсира достатъчно потърпевшите от хилядите анулирани полети в Европа. Тази позиция бе изразена от евродепутати от всички партии в парламента, по време на обсъждането вчера.

В повечето случаи компанията е компенсирала засегнатите пътници само със 100 евро за отменен полет, а на много от хората е трябвало да си купуват нови билети в последния момент, които са доста по-скъпи.

Голяма част от пътниците пък не са били обезщетявани, защото не са си платили застраховката на компанията, предлагаща се на сайта при закупуване на билета, сочат данни от проучване на Европейския парламент.

Евродепутати коментират, че множеството пропуски на Ryanair се случват за сметка на европейските потребителите. Фирмата е обвинена в монопол, порочна мениджърска политика и социален дъмпинг.

Това доведе и до напускането на близо 700 пилота. Така нискотарифната авиокомпания бе принудена да намали полетите си до 34 дестинации до пролетта и не дава гаранции за промяна в маршрутите на закупилите си билети. 

Депутатите от Европарламента настояват Европейската комисия да използва всичките си средства , за да гарантира, че Ryanair ще изпълни европейските авиационни норми за правата на пътниците. 

Източник:economic.bg Снимки:

Коментари

За да коментираш трябва да си регистриран потребител

Водещи новини

Новини

Пробутват ни за домашни, храни с консерванти

Потребителски и контролни организация се обединиха срещу фалшивата информация

Новини

Личните лекари може да получават потребителски такси за децата

Едва 11% от парите в сектора отиват за детско здравеопазване

Банкови продукти

Със съдействието на