размер на шрифта:

Бързият кредит – начин на преживяване

Парите от бързите заеми се ползват приоритетно за плащане на сметки, информират от Изи Кредит

18.02.2013| Коментари Новини0| видяна 4167
Новини

Търсенето на малки и бързи краткосрочни кредити расте. За октомври-декември Изи Кредит е отпуснала близо 50 хил. кредита в България – с 28% повече спрямо същия период на 2011 г. От тях близо половината са били изтеглени с цел плащане на сметки.

Бързите кредити стават все по-популярни не само във връзка с покриване на ежедневни разходи на домакинствата. Една, макар и малка част от клиентите – малко над 5%, си позволяват да празнуват и да пътуват на кредит, информират още от Изи Кредит.

В дните около 14 февруари от компанията дори отчитат заявки за бърз заем с цел покупка на подарък за любимия. Жените преобладават сред клиентите на бързите кредити, показват още данните на Изи Кредит.

И двата пола ползват бързите заеми приоритетно за плащане на сметки, за ремонт и обзавеждане на жилището и за оборотни средства за семейния бизнес. Дамите ги влагат още в здраве и образование, докато мъжете ремонтират с тях семейния автомобил и купуват техника.

За цялата 2012 г. Изи Кредит е предоставила близо 180 000 кредита в България при малко над 140 000 за 2011 г. Търсенето на бързи кредити остава силно и в началото на новата година.

„Организирането на празненство и дори покупката на подарък често водят до нужда от допълнителни парични средства, които не винаги са налични. Затова част от хората предпочитат да решат този проблем с бърз кредит”, посочи Ина Илиева.

Прогнозата е пазарът на малките и бързи краткосрочни кредити да продължи да расте с бързи темпове през цялата 2013 г.

„Очакванията ни са за 20% ръст, предвид планираното от нас разрастване на мрежата от офиси и кредитни консултанти”, обясни Ина Илиева от Изи Кредит.

Източник:Darikfinance.bg Снимки:БГНЕС

Коментари

За да коментираш трябва да си регистриран потребител

Водещи новини

Новини

Вадим скица за имот при нотариус

Ако човек има къща във Варна, но живее в София, няма да му се налага да отива до морския град

Новини

"Ледената кофа" събра 88,5 млн. долара

Акцията по набиране на средства за болните от АЛС продължава

Банкови продукти

Със съдействието на