размер на шрифта:

Бързият кредит – начин на преживяване

Парите от бързите заеми се ползват приоритетно за плащане на сметки, информират от Изи Кредит

18.02.2013| Коментари Новини0| видяна 4395
Новини

Търсенето на малки и бързи краткосрочни кредити расте. За октомври-декември Изи Кредит е отпуснала близо 50 хил. кредита в България – с 28% повече спрямо същия период на 2011 г. От тях близо половината са били изтеглени с цел плащане на сметки.

Бързите кредити стават все по-популярни не само във връзка с покриване на ежедневни разходи на домакинствата. Една, макар и малка част от клиентите – малко над 5%, си позволяват да празнуват и да пътуват на кредит, информират още от Изи Кредит.

В дните около 14 февруари от компанията дори отчитат заявки за бърз заем с цел покупка на подарък за любимия. Жените преобладават сред клиентите на бързите кредити, показват още данните на Изи Кредит.

И двата пола ползват бързите заеми приоритетно за плащане на сметки, за ремонт и обзавеждане на жилището и за оборотни средства за семейния бизнес. Дамите ги влагат още в здраве и образование, докато мъжете ремонтират с тях семейния автомобил и купуват техника.

За цялата 2012 г. Изи Кредит е предоставила близо 180 000 кредита в България при малко над 140 000 за 2011 г. Търсенето на бързи кредити остава силно и в началото на новата година.

„Организирането на празненство и дори покупката на подарък често водят до нужда от допълнителни парични средства, които не винаги са налични. Затова част от хората предпочитат да решат този проблем с бърз кредит”, посочи Ина Илиева.

Прогнозата е пазарът на малките и бързи краткосрочни кредити да продължи да расте с бързи темпове през цялата 2013 г.

„Очакванията ни са за 20% ръст, предвид планираното от нас разрастване на мрежата от офиси и кредитни консултанти”, обясни Ина Илиева от Изи Кредит.

Източник:Darikfinance.bg Снимки:БГНЕС

Коментари

За да коментираш трябва да си регистриран потребител

Водещи новини

Новини

Внимавайте с лъжливите промоции в Черния петък

Терминът идва от американския израз ''be in the black'' - т.е. да управляваш добре бюджета си

Новини

По 9 млн. лв. на ден кътаме в банките

Изтеглихме 66 милиона за жилища и 55 милиона за пазар през октомври

Банкови продукти

Със съдействието на