Всички ресторанти, барове и пъбове в Англия ще затварят по-рано, в рамките на нови мерки за борба с коронавируса, съобщиха световните агенции.

В декларация в парламента днес вечерта британският премиер Борис Джонсън "ще потвърди, че от четвъртък ресторантите, баровете и пъбовете в Англия ще трябва да затварят в 22.00 часа", обяви снощи Даунинг стрийт в комюнике, цитирано от Франс прес.

Англия въвежда по-строги мерки срещу COVID-19

"Никой не подценява предизвикателствата, които новите мерки ще отправят към много граждани и компании. Ние знаем, че това няма да бъде лесно, но ние трябва да предприемем допълнителни действия, за да контролираме разпространението на вируса и да защитим Националната здравна служба", ще заяви британският премиер.

istock
istock


Броят на заразените с коронавируса във Великобритания се удвоява на всеки седем дни, и ако този темп се запази, в средата на октомври ще има по около 50 000 нови случая на ден, заяви вчера брифинг главният научен съветник на правителството Патрик Валънс, предаде Ройтерс.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg