От днес в София се предлага и трети начин за преброяване - освен онлайн и по домовете.

От НСИ предлагат преброяване в специален пункт на място в института.

Всеки, който изпитва затруднение с електронното преброяване, може да го направи там. Отнема около 10 минути. Най-бързо е онлайн, а най-бавно хартиеното.

Преброителите тръгват по домовете ни

Към 6 ч. на 19 септември, през електронната система на преброяването са се преброили 1 471 382 души, които живеят в 646 077 домакинства. Най-много хора са се преброили електронно в София (столица), където и населението е най-многобройно.

istock
istock

За второто място по брой преброени се борят Пловдив и Варна, следвани от Бургас, Стара Загора и Русе. Ако се сравни обаче делът на хората, които са се преброили спрямо населението на областта, на първо място остава област София (столица), следвана от Варна. На трето място с почти равни дялове са Габрово и Русе.

Чрез електронната система можете да се преброите само от български IP адрес. Ако по някаква причина в момента сте в чужбина, помолете близките си в България да ви преброят. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg