Икономическата криза в страната се задълбочава, а бизнесът замразява инвестиционните си проекти и предприемачески инициативи.

Прогнозата за тежките месеци, които предстоят, направи пред БНР председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов.
 
"Съвсем логично е в такива условия бизнесмените да са много по-предпазливи за нови предприемачески инициативи.

Вече има свиване на производството, ще започнат съкращения, защото мярката "60:40", ако вземем като пример, не повлия по най-добрия начин, защото се оказа, че тези, които работят, получават 100% от заплатата си, а тези, които не работят и се включат по тази мярка - и те получават 100% от заплатата".
 
В условията на политическата нестабилност, бизнесът се притеснява и за прилагането на помощните мерки в икономиката, каза още Симеонов.
 
"Това, което плаши бизнеса, са многото сигнали за корупционни практики в България. Тези фирми, които вече са се настанили, те са преодолели тази корупционна бариера, но за другите това си е стрес и притеснение.

istock
istock


Колко хора останаха без работа у нас

Никои избори не са страшни, никои управляващи не са страшни, ако те се съобразяват с това, което констатират анализаторите като недостатък на икономическата среда", коментира председателят на БТПП.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg