Всички нощни заведения в курорта Албена са затворени от тази нощ.

Решението е на управата на комплекса, предаде БГНЕС.

Курортният комплекс е единственият у нас, в който чадърите на плажа са поставени на минимум 7 метра един от друг.

Мерките за сигурност в Албена са едни от най-строгите. Те започват още от бариерата на вилното селище, където всеки автомобил и превозно средство се дезинфекцира.

На плажа също всяка сутрин има дезинфекция на чадъри и шезлонги. Това е през целия ден. Същото е положението и в хотелите, и ресторантите.

Клиентите виновни, че не гледат цените на плажа

Христо Пенев - зам.-директор експлоатация в "Албена" АД, съобщи пред БНТ, че с решението да бъдат затворени всички нощни заведения в курортния комплекс се надява да бъде намалено струпването на хора.

istock
istock

"Всички помещения са обработени с нанотехнология, която е немска, иновация е в Германия за 2019 година №1. Отделно, всяко помещение, където се настаняват гостите ни, първо се дезинфекцира с тази технология, след това с препарати и преди настаняването на гостите допълнително се минава цялото помещение за дезинфекция", обясни той.

Гостите биват обслужвани по бюфет масите, в точки, където самите те желаят да се самообслужат, те използват ръкавици. Всички прибори са индивидуално опаковани.

На тенис кортовете задължително всички топки се дезинфекцират, отделно машината, с която се събират те, също е дезинфекцирана.

"Стараем се да намалим до минимум контакта на госта до ключови повърхности, при които има възможност да има полепване на вируса", допълни Христо Пенев.

Според него интересът към Албена всеки ден е все по-го-голям.

Старши мениджър продажби в "Албена” АД Велина Гюмова заяви, че в момента в комплекса има около 2500 човека.

"Вече имаме 8 работещи хотела. Поели сме ангажимент да не запълваме базата на 100%. На 27 юни пристигнаха първите немски гости, а вчера и първите гости от прибалтийските пазари", допълни тя.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg