Заведенията за хранене и питейните заведения в София ще работят до 23.30 ч. съгласно заповедта на министъра на здравеопазването (12 ноември).

Това съобщи във Фейсбук кметът на столицата Йрданка Фандъкова.

Предложението за ограничаване на работното време на всички заведения идва от браншовите организации.

Ще намалят и ДДС-то на доставките на храна за вкъщи

Проверките на полицията и столичната здравна инспекция миналата нощ установиха работещи нощни заведения и опити да се заобикалят въведените ограничения, пояснява градоначалникът.

Проверките продължават и през следващите дни, а заповедта за ограничаване на работното време влиза в сила от 1 ноември с решение на софийския оперативен щаб. Целта е с допълнителен контрол и дисциплина браншът да продължи да работи, а затворени остават само местата, на които дистанцията е невъзможна.

istock
istock

За вчера в София са регистрирани 1048 нови случая на заразени с COVID-19.

50% ръст на починалите от коронавриус у нас


Тревожен е фактът, че нараства броя на хоспитализираните - от 449 на 28 октомври на 532-а на 30 октомври. Увеличават се и пациентите, които се нуждаят от интензивно лечение.

Затова, отново призовавам всички, да спазваме мерките, апелира Фандъкова. Да носим маска на закрити обществени пространства, да спазваме дистанция, да мием ръцете си с вода и сапун.





За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg