През този сезон "Албена" АД отбелязва повишение от 10 процента в броя на нощувките в сравнение със същия период на миналата година. Това съобщи във Варна търговският директор на дружеството Маргита Тодорова.

По думите й руските гости в комплекса са се увеличили с около 42 процента. Ръст има и в броя на туристите от Германия - със 17 процента. Досега в курорта са почивали над 6000 българи, което е с 18 на сто повече в сравнение с миналата година.

През това лято в комплекса се завърнаха гостите от Полша, допълни Тодорова. Тя посочи, че дружеството е започнало активно да работи с полски туристически оператори, за да се увеличи броят на туристите от тази страна през 2011 г., пише БТА.

На 20 август курортът ще отбележи с тържество 41-я си рожден ден с голям концерт. За празника цените на услугите ще бъдат намалени. От 30 август в хотелите от категорията три звезди в парковата зона нощувката ще бъде 41 лева на човек, с включени закуска, обяд и вечеря. В базите на първа линия цените ще бъдат малко по-високи.

През следващото лято дружеството предлага всеки гост, отседнал в комплекса поне за седем дни, да има право да избира един обяд и една вечеря в различни ресторанти. Изборът ще бъде между седем заведения за хранене, в които се предлага различна кухня.