За завършването на пътния възел при Драгичево и облекчаването на трафика са нужни 17 дни, заяви в предаването „Седмицата" по Дарик регионалният министър Росен Плевнелиев. Причината за километричните задръствания в този участък е стеснение на строящата се магистрала „Люлин".

Ако температурите паднат драстично, полагането на изолация на пътя ще бъде затруднено. Плевнелиев бе категоричен, че до 20 декември ще има пуснати нови участъци от пътя, а ако температурите се задържат над обичайните за зимата, отсечката може да бъде завършена и до края на годината.

Росен Плевнелиев: „Изолацията започна да се полага вече, защото времето е хубаво. На нас ни трябват точно 17 дни, за да направим изолацията. Валежите не ни пречат, ниските температури ни пречат. Пътната агенция разработва вариант с изпълнителя за друг тип изолации, които да стават зимата. До края на годината искаме тази магистрала да я пуснем по нея да се движат коли. Пътният възел, това, което категорично мога да ви кажа е, че до 20-и декември ние ще пуснем нови участъци от този пътен възел. Ще има отпушване, ще бъдат пуснати нови участъци, но все пак се моля на Господа времето да е с мен, за да мога да го завърша изцяло".