200 абонати на „Топлофикация София” имат шанса да не плащат сметки за парно през следващата година. Това предвижда новата програма „Лоялен клиент”, която столичното дружество представи вчера.

Според нея голямата годишна награда е покриване на 100% от сметките, платени през изминалите 12 месеца. Топлофикация обаче няма да връща пари в брой. Тя ще приспада вече платената сума за парно за миналата година, като с нея намалява сметките за следващите месеци до изчерпване на спечеления бонус.

Печеливши ще са общо 200 абонати на столичното парно. Те ще бъдат избрани на лотариен принцип, но само сред онези клиенти, които са били абсолютно изрядни и чинно са си плащали парното в рамките на три и повече години. По данни на „Топлофикация София” към момента печелившите 200 ще бъдат избирани между общо 70 хиляди абонати, които

не са закъснели с плащанията си нито ден

през последните 3 и повече години. Освен това ще бъдат раздадени още две годишни награди. От едната ще могат да се възползват 100 абонати, които са били изрядни в рамките на една година. Те отново ще бъдат избрани чрез лотария и ще получат приспадане на 80% от платеното за парно през изминалите 12 месеца.

На други 150 абонати ще  бъде прихваната 90% от сумата за парно, платена през изминалите 12 месеца. Предвидена е и месечна награда. Пак чрез томбола ежемесечно 20 абонати ще печелят бонус в размер на 60% от платената сума за топлинна енергия през изминалия месец, като прихващането на бонус ще става от следващите месечни сметки.

Така по програмата „Лоялен клиент” бонуси ще получат 690 от общо 425 485 абонати на столичното парно. Тя ще коства на „Топлофикация София” 800 хил. лв. За тях шефът на дружеството Стоян Цветанов обясни, че не се включват при изчисляването на цената на парното, а са от собствени средства на топлофикация.

Програмата стартира от април.

Това означава, че ако искате да сте в групата клиенти, от които ще бъдат изтеглени първите 20, трябва да платите в срок февруарските си сметки. Срокът за плащането им е от 15 до 30 март 2011 г.

Годишните програми ще стартират с изплащането на априлските сметки за парно и ще обхващат отоплителния сезон 2010-2011 година, което означава, че не трябва да има закъснение при плащането на нито една от сметките за парно в периода май 2010 – април 2011 година включително.

Сред новостите, които касаят клиентите, са и въвеждането на нова система за сметките. Очаква се това да стане от началото на новия отоплителен сезон.