6 049 000 лева е нетната печалба на Общинска банка за 2013 г. Това е нарастване с 0,4% спрямо предходната година. Данните изнесе Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет. 

По думите му печалбата е факт, въпреки неблагоприятната икономическа среда, в която седем банки, между които и международни, регистрират загуби. 

Герджиков заяви, че стойността на активите на Общинска банка е достигнала 1 155 000 лева, като това е нарастване с 13,6% спрямо миналата година. За банковата система като цяло показателят е 4 процента. 

Подобрява се и капиталовата адекватност на банката - на 17,42 на сто, като средната капиталова адекватност за банковата система е 16,9%. Когато през 2012 г. общината си върна банката, тя имаше 149 процента кредити на свързани с нея лица при 25% разрешени по закон. 

В момента тези кредити са сведени до законовите рамки и имат обезпечаване над 100 процента. С относителен дял 42,3 на сто към общия обем на активите - Общинска банка е най-големият държател на български държавен дълг на единица балансово число в банковата система. 

Приоритет на банката са общинското кредитиране и малките и средни предприятия.