Атрактивна възможност да станете акционер във Facebook преди IPO-то, подготвяно за догодина, при това на половин цена, дава американска компания, собственик на пакет от 1 750 000 книжа на социалната мрежа. Това е видно от специализирания сайт за оферти  в областта на финансите Merar.com.

Дружеството е с ограничена отговорност и е придобило акциите през 2008 година от основателя на Facebook Марк Зукърбърг. В предложение към потенциални купувачи, продавачът е определил цена от $ 57 750 000 за пакета, което прави по $ 33 на акция.

Прехвърлянето на книжата е възможно чрез препродажба на самата компания, която е собственик на акциите. При сключване на сделката, купувачът придобива компанията, базирана в Делауеър, която няма никакви финансови задължения. Наред с това той слага ръка върху акциите и ще има право да се разпорежда с тях.

Facebook подготвя IPO през 2012 година, като ценовият диапазон на предлагането ще бъде между $ 65 и $ 85  на акция. Предлагането ще бъде осъществено чрез Goldman Sachs. През тази година социалната мрежа привлече крупни инвестиции, благодарение на което пазарната й оценка хвръкна до $ 50 млрд.