Курортната перла Албена е по-популярна от Лас Вегас сред потребителите на изображения от уеб камери, предаващи нон-стоп картина от популярни места по света.

В класацията на World Webcams българският морски курорт не само е в десетката, заемайки осмо място по гледаемост, но и изпреварва Лас Вегас, който е чак десети.

Преди нас са Таймс Скуеър в Ню Йорк, Акума Бийч в Мексико, Кейптаун, Южна Африка, исландски вулкан, площадът Сан Марко във Венеция и Трафалгар Скуеър в Лондон.

Освен връзка към уеб камерата, предаваща директно картина от плажа на Албена, сайтът е поместил и полезна за туристите информация. Там пише, че курортът има уникален архитектурен стил, че е разположен в близост до културни и търговски центрове, като естествената природна среда е съхранена в максимална степен.

Албена е построена през 1960 година и на практика представлява един малък резерват, който има дори собствен локален транспорт, представляващ малки влакчета, които циркулират през територията на комплекса, се посочва още в информационната справка.