Застрахователно дружество Алианц България ще плати над 1 млн. лева обезщетения по заявените щети, нанесени от земетресението, съобщи главният изпълнителен директор на дружеството Пламен Ялъмов. Към момента щетите са 830. От компанията са сформирали допълнителни мобилни групи, които да извършват огледи и през почивните дни, като целта е клиентите на компанията максимално бързо да успеят да се върнат по домовете си и към нормалния си начин на живот.

До 16 юли Алианц предлага до 45 % отстъпка по застраховка „Жилищни сгради и домашно имущество" с включен риск земетресение, по която няма съучастие, заяви главният изпълнителен директор на компанията Пламен Ялъмов.

„Ние сме горди, че по този начин изпълняваме коректно ролята си на застраховател. Застраховката за дома не е лукс, а напротив, на достъпна цена дава сигурност на дома и имуществото", допълни Ялъмов.

Цената на полица в Алианц с включени рискове наводнение, природни бедствия, пожар и земетресение, е от 27 лева нагоре годишно в зависимост от стойността на имота.

От своя страна изпълнителният директор на Алианц Банк Росен Станимиров допълни, че всички клиенти на Алианц Банк България с ипотечни кредити могат да бъдат спокойни за своя дом, тъй като прец целия срок на кредита, банката поддържа за своя сметка имуществената застраховка, с включен риск земетресение.

„Клиентите на Алианц могат да разчитат на качеството на нащите продукти и обслужване", каза още Станимиров.

Кредитополучателите на Алианц Банк следва да заявят своите щети и да потърсят съдействие в офисите на Алианц или да се обадят на телефон 0700 10 919.