Новият изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции започва работата си с размах.

Светослав Младенов е изискал от Министерството на икономиката да предостави докладите, които се подават от търговските представители към министерството. От тях ще бъде изготвен цялостен доклад, на базата на който ще се публикува месечен бюлетин на сайта на Агенцията и ще бъде изпратен към съответните представителства и към инвеститорите, които се интересуват от моментното състояние на икономиката и инвестиционния климат в България.

Усилията на Агенцията ще бъдат насочени и към местната власт и към отделните министерства. Вече са изпратени писма с искане всички те да представят инвестиционните си проекти, за да се изработи инвестиционен каталог на България, който той се надява да бъде издаден в рамките на месец и половина.

Младенов посочи, че целта на агенцията е напусне територията на България. БАИ е част от Световната асоциация на инвестиционните агенции и има възможност да влезе в тримесечния бюлетин, който издава асоциацията. Това ни дава възможност да рекламираме страната като инвестиционна дестинация в над 140 държави.

Интересуват ни инвеститори с дългосрочни планове, такива, които планират периодът на инвестицията да е минимум 10 години и да имат намерение за умерено начало, но по-трайно присъствие, свързано с повече заетост, посочи Младенов, цитиран от БТА.