Ще успее ли българското правителство да промени договорката си с Русия и да получава по-евтин газ занапред? 

През последните седмици се чуха гръмки изказвания за това как имало мегдан за отстъпки. Напомпаните мускули на държавниците ни може би дори зарадваха индустрията, която здраво се притесни за живота си след последоното увеличение на крайните цени при газа, който няма откъде другаде да дойде до заводите й, освен от Русия.

Вярвате ли на поредната "бомба" в медиите или сте по-скоро скептични, че ще се случи нещо позитивно в тази насока, се опитахме да проверим с анкета в DаrikFinance.bg.

От участвалите в нея 85 души 26% са на мнение, че дори и да успеят преговорите за по-евтини доставки на газ от Русия, цените ще останат високи за крайния потребител.

Почти равностойна е и групата на хората, които смятат, че преговорите няма да постигнат целта си и че посредниците при доставката на синьото гориво ще останат.

Други 19% от скептиците смятат, че в крайна сметка цените ще останат високи, защото проблемът е в надценките на горивото у нас.

От изразилите мнение по темата през тази седмица 19 на сто намират, че възможност за смъкване на цените има и тя ще бъде реализирана, но са сигурни, че това ще се случи за сметка на нещо, което няма да е изгодно за България.

Има и такива читатели, които прогнозираха дори точната отстъпка, до която ще доведат преговорите. Според 16% от анкетираните такава ще има и то в рамките на 10%.

През новата седмица искаме да проверим как реагирате на движенията на валутните пазари. Напоследък там е "горещо" и случващото се с двойката евро/долар вълнува сериозна не само форекс трейдърите.

"В каква валута държите парите си?" е въпросът, който отправяме към вас, с покана да гласувате за някоя от изброените възможности. Ако не намирате своята или пък имате особено мнение по темата, споделете го чрез опцията Коментирай под този текст.