Вдигането на осигурителния стаж само по себе си не е реформа в пенсионно осигурителния модел на България и ще натовари излишно работниците и служителите. Около това мнение се обедини мнозинството от читатели на DarikFinance.bg рез седмицата, показва резултатът от традиционната седмична анкета.

В обществените настроения по темата ви предложихме да помислите какъв ще бъде ефектът от увеличението на годините осигурителен стаж върху населението. Предизвикателството да отговорят приеха 73 души, като мнозинството от тях изразиха своето негативно отношение към мярката.

Според 21% от участвалите с мнение по въпроса не бива да се забравя, че това действие ще смекчи дефицитите в бюджета на НОИ и с оглед на това е може би удачно. В същото време 5% от отговорилите на анкетата считат, че ефектът от вдигането на осигурителния стаж ще спаси ситуацията за кратко, но ако се въведе веднага.

От анкетираните 10% обръщат внимание на факта, че тази мярка ще доведе до повишаване на пенсиите.

През новата седмица искаме да проверим проблем ли са за вас натрупаните стари отпуски. Дали имате такива и ако да дали вече имате график, по който се опитвате да изчистите натрупаните но неползвани дни? Споделете като гласувате за някоя от предложените опции в анкетата, а ако не намирате своята - допишете я под този текст чрез опцията Коментирай.