До септември годината ще е трудна. България ще продължава да се съобразява с Европа. Амбициите на управляващите няма да са подплатени с необходимата компетентност. Това прогнозира в ефира на Дарик астрологът Анелия Лечева.

По думите й годината не е подходяща за започване на нов бизнес, особено свързан с производство. Предприемачите трябва да изчакат есента, преди да помислят за влагане на средствата си. Има вероятност в първата половина на годината да продължат и съкращенията.

В политически план до средата на март ще излязат наяве дълбоко пазени тайни, свързани със злоупотреби с пари.

Пролетта се характеризира още и с голямо напрежение в международен мащаб. Очакват се протести срещу наложени ограничения, което ще се отрази и на българската икономика. Ще има внезапни загуби от промени в курса на акции, фалити на компании и приключване на дългогодишни партньорства.

През юни у нас ще се наблюдава лека финансова стабилизация и малък ръст на заетостта. В периода 20 февруари - 20 март е добре да се избягва сключването на договори.

От есента България започва постепенно излизане от кризата. Това е времето, в което се връщат направени инвестиции и могат да се планират нови. В този период ще започне увеличение на цените на недвижимите имоти, но няма да се стигнат нивата от 2007-а.

Годината ще бъде спокойна и няма да има сериозни катаклизми - земетресения, наводнения.