Дори и в почивните дни, много офиси и клонове на банки ще работят, съобщават от финансовите институции.

УниКредит Булбанк ще обслужва клиенти през всички предстоящи почивни дни. В работната събота, както и на 27 и 30 декември ще работят всички клонове на банката, а на 28-ми - само традиционно дежурните в събота.

През останалите почивни дни дежурни клонове ще работят в Мол Парадайс Център, България Мол, локациите в Кауфланд и Метро, а в локациите в Технополис ще се работи само на 30 декември.

През празничните дни банката ще зарежда редовно всичките си 700 банкомата в цялата страна. Създадена е организация, така че банкоматите да разполагат с достатъчно средства по време на дългите почивки, когато традиционно се очакват повече транзакции. Работоспособността на АТМ-машините също ще се следи и при необходимост ще се отстраняват и технически проблеми.

При блокиране на банкова карта или други проблеми при извършване на операции на банкомат на банката клиентите могат да използват телефоните на дежурните оператори: 02/933 72 12 и кратък номер за избиране от мобилен телефон - 15 21.

По време на коледните и новогодишни празници Пощенска банка ще осигури денонощен мониторинг център, който ще следи за нормалното функциониране на банкоматите на банката при очакваното увеличение на транзакциите в края на годината.

Центърът ще следи и за инциденти или възникване на проблеми с обслужването на транзакции на банкоматите на финансовата институция. На 30 декември клоновете на Пощенска банка ще работят със съкратено работно време до 12:00.

Картодържателите на Пощенска банка ще могат да разчитат на денонощно съдействие на телефон 0700 18 555 за цялата страна.