Въоръжен мъж е взел 8 души за заложници при опит за обир на банков клон на "Инвестбанк" в Сливен.  След това от офиса се се чули и изстрели

42-годишният охранител на банката е прострелян при обира. Той е приет в спешното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински" около 16,10 ч. Настанен е в шокова зала. Началникът на отделението д-р Тодор Суванков съобщи, че мъжът е в много тежко състояние и има опасност за живота му. Прострелян е в лявата раменна става и куршумът най-вероятно е заседнал в тялото му. Има данни за голямо количество кръв в белия му дроб.

Вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи за Дарик, че се водят преговори с нападателя: „Ситуацията е под контрол, като основната ни цел е да запазим живота и здравето на заложниците. Два пъти е разговаряно с  нападателя чрез посредник. Той настоява да се оттеглят полицейските служители от района. По всяка вероятност ще се опита да събере парите, които са налични в банката и ще се опита да избяга с тях. Нашата информация за броя на заложниците е, че са шестима. Нападателят е наркозависим и е от Сливен. Искаме той да бъде успокоен и да не прибягва към действия, които да застрашат живота на заложниците.

Кметът на Сливен Йордан Лечков и председателят на Общинския съвет Мария Григорова се намират на мястото на инцидента. В „Инвестбанк" се намират парите на Община Сливен. 

В „Инвестбанк" е сформиран кризисен щаб заради нападението в банковия клон в Сливен. Това съобщи за Дарик шефът на надзорния съвет на банковата институция Петя Славова. Тя допълни, че екип от София пътува към Сливен, но все още подробности не се знаят.

Ето какво каза Славова пред Дарик: „До колкото знам има четирима заложници. Полицаите полагат всички усилия, отцепен е целият район. В 16.00 часа е нахлул крадецът. Това не е обир, това е някаква лудост. В центъра на града се намира клонът на „Инвестбанк". Нашите служители са обучени как да действат в такива ситуации. Всички сме много притеснени".

Нападателят е нахлул около 16.00 часа в „Инвестбанк", която се намира на 15 метра от входа на Областната администрация. Сигналът в МВР е получен от паник-бутон. Евакуирани са служителите на Областна администрация и живеещите над „Инвестбанк" в Сливен. Районът на банката е отцепен от полицията.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!