Докато Търговският регистър е блокиран и фирмите не могат да използват услугите на портала, българска софтуерна компания разработи безплатен софтуер за валидиране на фирмена информация.

 

Чрез проверка в сървърите на ЕС се осигурява точна и надеждна информация за Единен Граждански Номер (ЕГН), данни за фирма по Единен Идентификационен Код (ЕИК), ДДС номер на фирми от Европейския Съюз (ЕС), IBAN номер на банкова сметка.

 

Програмата Microinvest Валидатор е напълно безплатна и свободно може да се изтегли в българското интернет пространство. Софтуерът вече предизвика силен интерес сред счетоводители и фирмени мениджъри.

 

Спестяването на време за търсене на информация в сайтове и каталози е най-голямото предимство, според един от модераторите на популярен български счетоводен форум. За броени секунди потребителят получава пълна информация за съответната фирма, която в електронен вид може да бъде използвана за целите на бизнеса.

 

Управителят на Microinvest - Виктор Павлов декларира ангажимент развитието на продукта да продължи и към него да се добавят нови функционалности, продължавайки да бъде изцяло безплатен и достъпен за сваляне в мрежата.