„Българска фондова борса - София“ АД дава брутен дивидент на една акция от 0.11 лева. На проведено Общо събрание на акционерите на беше взето решение 70% от печалбата за 2013 г., в размер на 1 054 026.01 лева след облагане с данъци, да бъде разпределена като дивидент на акционерите.

В съответствие с Правилника на „Централен депозитар” АД, дивидентът ще се изплаща за акционерите, имащи открити клиентски сметки при инвестиционни посредници - чрез съответния инвестиционен посредник; а за акционерите без сметки при инвестиционни посредници – чрез клоновете на ”Банка ДСК” ЕАД в страната.

Право на дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни след датата на ОСА, а именно - на 17.06.2014 г.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 13.06.2014 г.

Изплащането на дивидента ще започне в тримесечен срок от датата на провеждане на Общото събрание, на което е взето решението за разпределяне на дивидент.