На днешното редовно заседание на Министерски съвет българските министри ще изслушат отчета за изпълнението на бюджета за миналата година. Известно е, че акцентът в отчета е подобрението на бюджетния дефицит с 1.5 процентни пункта от брутния вътрешен продукт за 2010 година спрямо 2009 година.

Кабинетът ще гласува и предложението за включване на новия заместник-министър на труда Деяна Костадинова като член на надзорния съвет на НОИ.

България да изпрати петима офицери за участие в операция на НАТО в Либия, ще обсъди още правителството. Българските военнослужещи ще заемат длъжности в щабовете на командванията на операция «Обединен защитник».

Междувременно се очаква правителството да одобри и Национална стратегия за развитие на научните изследвания 2020.

По-късно днес премиерът Бойко Борисов ще открие пречиствателна станция за отпадни води в Хасково. На събитието ще присъства и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Проектът за изграждането е на стойност 30 783 500 лв., като финансирането е осигурено от европейска финансова институция, а изпълнението – администрирано от Регионалното министерство.

Обектът е част от изпълнението на цялостния проект “Пречиствателни станции за отпадни води в басейна на река Марица”, който се осъществява с финансиране от програма ИСПА на Европейския съюз и държавния бюджет.