Изненадващо разместване по върховете на най-голямата канадска технологична компания бе извършено през почивните дни. Производителят на смарт телефоните Blackberry Research In Motion Ltd. или по-позната като RIM вече има нов изпълнителен директор и това е Торстен Хайнс.

По думите му компанията се движи в правилната посока и няма нужда да бъде променяна стратегията й. RIM трябва да се фокусира върху маркетинга, за да удържи позициите си спрямо останалите конкуренти в бранша. RIM изгуби от пазарния си дял в САЩ, където среща конкуренцията на по-голeмите и по-добре капитализирани Apple и Samsung Electronics. 

Заради спада на продажбите на Blackberry - смартфоните, компанията освободи от работа близо 2 хил. служители. В последно време дружеството се съсредоточило върху нова линия от безжични устройства, както и върху специалната операционна система, която според мнозина може да спаси от изчезване компанията, която всъщност изобрети смартфона, но изгуби 75% от стойността си. В момента пазарът е доминиран от операционните системи на Apple и Android, като има относително малко приложения, които могат да се ползват и от Blackberry - телефоните.