Благотворителна вечер на випуск 2011 година на Българското училище за политика се проведе в Правец на 19 март. На нея се набираха средства в помощ на децата от Дома за деца и младежи с умствена изостаналост „Св. Пантелеймон” в с. Видраре, Центъра за настаняване от семеен тип във Велинград, Дома за деца, лишени от родителска грижа „Незабравка” в Стара Загора, както и за каузата на випуск 2011 – „Толерантност”, свързана с гражданското образование на учениците и младите хора в България. Събрани бяха общо 10 695 лева.

 

По време на вечерта бе организирана изложба на 30 предмета, изработени от децата в домовете, които в последствие се продаваха на търг. Децата от дома във Видраре бяха изпратили кукли, рисувани тениски и кутии за бижута, изработени по време на арт терапията им. Децата от Стара Загора зарадваха участниците с маски на кукери и рисувани чаши, чинии и вази от часовете по изобразително и приложно изкуство. От няколко месеца децата във Велинград работят заедно с майсторите-сладкари от популярна местна фирма, производител на меденки. Те бяха изпратили великденски пакети, които включват великденски сладки и меденки, както и керамични фигурки, изработени в ателието в дома. Предметите на дома във Видраре се продадоха за 770 лева, на дома в Стара Загора – за 730 лева, а за ЦНСТ във Велинград – 620 лева.

 

Материалите за предметите, показани на изложбата и продадени на търга, са изработени благодарение на финансовата подкрепа на проект на Българското училище за политика и благотворителната фондация „Бонита тръст”. Проектът подпомага дейността на завършилите училището с домовете за деца.