Всички с политически пристрастия ще се разделят с постовете си, това заяви служебният премиер проф. Георги Близнашки, докато приемаше поста от Пламен Орешарски.

 

На първо място трябва да се стабилизират основните обществени ресори, да се възстанови доверието в нашите партньори в рамките на ЕС и НАТО, да се продължи със започнатите ключови реформи.

Ние не сме търсили извънредни правомощия. Даваме си сметка за ограничеността на мандата и на правомощията на служебното правителство.

Ние не идваме на власт в името на някакви дългосрочни цели и интереси, имаме ясното съзнание, че трябва да се справим с основната си задача. Нещата не могат да се сведат единствено и само до изборите, необходима е финансова, икономическа и морална стабилизация, за да може на тази основа да произведем нормални избори в тази страна. Може да се съжалява само, че не беше направена актуализацията на бюджета, подчерта Близнашки.

"Няма да прибягваме към никакви чистки и каквито и да е прояви на реваншизъм", обеща той, но уточни: "всички замесени в корупционни скандали или проявяват политически пристрастия ще трябва да се разделят със своите постове". /БГНЕС/