Близо 200 са кабелните оператори в страната, които са подновили договорите си с bTV за тази година, съобщиха от медията за DarikFinance.bg по повод на информацията от вчера, че част от членовете на професионалното сдружение на кабелните оператори вече е финализирало преговорите с телевизията.

 

Списъкът на фирмите, подновили договорите си, е дълъг и в него фигурират имената на по-големите оператори, които работят в страната. Техните договори са били автоматично подновени или успешно преподписани.

 

Наред с това в момента се водят преговори по подновяване на договорите с няколко от малките регионални оператори, съобщават от bTV и допълват, че във всички територии, на които те работят, ще има поне по още един оператор, който да предложи алтернатива за зрителите на телевизията.

 

На въпрос на DarikFinance.bg дали има оператори, с които bTV ще откаже да водите преговори за подновяване на договорите, от медията отговориха:

 

"Предполагам въпросът ви е свързан със становището на Българската Асоциация на Кабелните Комуникационни оператори от 31 декември (в него асоциацията обвинява bTV, че е отказала преговори кабелни оператори след едностранно прекратяване на договорите им). Във връзка с това изявление ние изразяваме недоумението си от факта, че легитимна браншова организация допуска разпространението на невярна информация, без да провери истинността на твърденията на един или друг член на асоциацията, послужили за основа на съобщението, с което се злепоставя bTV Media Group.

 

bТV Media Group никога не е отказвала преговори с кабелните оператори, които вече са получили уведомление, че договорът няма да се поднови автоматично за още една година, след като изтече срокът му.

 

Съобщението на асоциацията освен, че съдържа невярна информация, е и подвеждащо, защото bTV вече има успешно приключени преговори и сключени нови договори с част от членовете на асоциацията.

 

Нашият екип е на разположение на представителите на кабелните оператори, получили уведомленията и новите ни условия, за продължаване на преговорите за 2013-та година. Вярваме, че доставчиците няма да се подведат от манипулативната информация за bTV, вероятно предоставена им от техни конкуренти на пазара, а ще контактуват директно с екипа на bTV, който вече започна добросъвестните преговори с кабелните и сателитните оператори".