Премиерът Бойко Борисов призова бизнеса да не се сърди, а да инвестира в България. Борисов откри форум, посветен на условията за инвестиране у нас. Борисов обясни на представителите на бизнеса и какво е да бъдеш инвеститор. Ето какво още каза премиерът:

Не бива да се крием под думата инвеститор. Инвеститор означава изгоден и за държавата. Извинявайте, но давам тук едни пари, затова вие трябва да ми дадете всичко, каквото си пожелая. Може би е било така, може би и ще бъде така, но по мое време няма да бъде така. Интересът на държавата ми е над всичко. И няма да се правите на обидени, разсърдени. Защото тук сега съм подготвил, тъй като бях обвинен в лъжа в петък от предишния премиер, че не е теглен заем за АЕЦ „Белене”, съм приготвил платежните нареждания и за това, което плащаме и за „Белене”, и за „Цанков камък”. А те са огромни пари: 5 млн. за „Цанков камък”, 10 млн. на три месеца за „Белене”. И 2012 година Дянков, въпреки че предишният премиер каза, че не знае, че правителството е взело такова решение, а някаква си НЕК, някаква си фирмичка НЕК, нищо, че това е Националната електрическа компания, си е позволила без те да знаят, да вземат половин милиард. Дотогава ще плащаме лихви като попове, а за 2012 ще се подготвиш с половин милиард да си вкараш в бюджета, да си платим борча за „Белене”, който са взели. Така че няма да планирате още една магистрала за 2012-а, а ще платим борча.

Бойко Борисов допълни, че от БСП са „толкова нагли" в лъжите си, че е принуден вече да работи само с документи с тях. Борисов показа разпечатки от платежни нарежания за плащането на заемите за АЕЦ "Белене" и проекта "Цанков камък". Според премиера заемите са сключени на лихва от 9 на сто. Борисов заяви, че засега министерства няма да бъдат обединявани.