На служители на Агенция "Пътна инфраструктура". са изплатени допълнителни финансови бонуси и са похарчени средства над предвидените в бюджета на агенцията, обявиха от СДС. Сините ще отправят въпрос към ресорния министър Росен Плевнелиев по време на парламентарния контрол, за да узнаят защо е станало това.  Ето аргументите им от Борис Марков от партията:

Нашите притеснения са свързани с това, че на база данните, с които разполагаме, в агенцията като допълнително финансово стимулиране са изплатени суми, с почти милион и половина до август, повече отколкото са предвидени в бюджета.

Анализирайки данните, ни прави впечатление следното: въпреки този огромен преразход - по бюджет те имат милион, а са изплатили почти 2,5 млн. лв, -  осигуровките, платени от АПИ, не се увеличават, от което следва и логичният извод: може би тези бонуси отиват във висшата администрация на АПИ и се прескача лимитът от 2000 лв., върху който се дължат осигуровки. Може би. Очакваме отговора от министъра с конкретни имена и по месеци.

Борис Марков обяви още, че така или иначе подобно надвишаване на лимита с 1.5 млн. лв. е недопустимо за една държавна структура, като това поставя с нова сила въпроса извършени ли са административни реформи , има ли нужда от такива и как се управляват държавните средства. „Налице са притеснения, че това не е изолиран случай”.