"Не случайно отстраних Ангел Семерджиев и съм убеден, че той ще има среща с прокуратурата". Това каза премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия по повод оттеглянето на досегашния шеф на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране.

 

Премиерът обясни, че назначението на Ангел Семерджиев е било по настояване на бившия министър на енергетиката Трайчо Трайков.

 

„По искане на министър Трайков, той ме запозна със Семерджиев, аз го сложих като шеф на ДКЕВР. От това, което установихме, не случайно го отстраних и той ще има среща с прокуратурата, съм убеден, защото много неща ще излязат за този човек. Аз съм го назначил, аз съм го уволнил”, са точните думи на премиера по този въпрос.

 

Той се похвали, че благодарение на взети мерки е осиутено още по-голямо поскъпване на тока.

 

„Когато са подписвали зелените енергии, договорите за топлоелектрическите централи, тогава се фиксира високата цена. Любен Корнезов е бързал да вкара закона за зелените енергии, ако ние не бяхме намалили два пъти цените на тока, за което имаше изключителен вой от много посланици, въобще нямаше да можем сега да говорим за цена на тока, толкова висока щеше да бъде”, каза Бойко Борисов.

 

Той похвали като най-добрият министър в екипа му шефката на строителното министерство Лиляна Павлова.

 

"Лиляна Павлова се справя най-добре сред министрите, и в момента е на магистрала „Струма” да проверява изграждането, съобщи Борисов. Като се построи автомагистрала „Тракия”, съм убеден, че Южна България ще изглежда по друг начин", каза Борисов.

 

Според него икономическият експерт на ГЕРБ в парламента Менда Стоянова е много подходяща да заеме поста премиер, а вътрешният министър Цветан Цветанов е "моторът и душата на партията, той е медалистът и пълният отличник”.