Парламентарната група на ГЕРБ внесе искането за свикване на извънредно пленарно заседание днес преди обяд.

Вносител на искането от името на цялата група е самият лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

От ГЕРБ обаче настояват с внесеното днес искане председателят на парламента да свика извънредното заседание на Народното събрание на 11 август, допълва БГНЕС.

Още миналата седмица след като от ГЕРБ внесоха необходимите подписи за свикване на извънредно заседание на Народното събрание, председателят на парламента Михаил Миков потърси мнението на отделните парламентарни групи за това кога точно да се проведе извънредното заседание на НС.

В събота от ГЕРБ разпространиха официалния си отговор до председателя на парламента, в който се казваше, че "председателят на парламента трябва да свика извънредното заседание на Народното събрание не по-късно от 11 или 12 август 2013 година".

"Категорично настояваме да спазите задълженията си по Конституция и Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и незабавно да свикате извънредно заседание на 42-то Народно събрание, съгласно искането на 77 народни представители от ГЕРБ с посочената точка в дневния ред", се казваше още в писмото на Борисов до Миков.