Правителството стои твърдо зад здравната реформа и действията на здравното министерство. Стоя зад министъра и неговите професионални действия. Това заяви премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено заседание в коментар по повод исканата от ДПС оставка на министър Петър Москов, съобщиха от правителствената пресслужба.

В същото време той препоръча на членовете на кабинета да съобразяват изказа си с позициите, които заемат. Борисов отново подчерта, че лично е гарант за това, че кабинетът никога няма да допусне ксенофобски действия към малцинства или етноси. 

"В самия кабинет имаме много представители на етносите и за нас те са братя, сестри и няма от какво да се притесняват", подчерта премиерът.

"Депутатите могат да си говорят в парламента, да се обиждат, макар че напоследък не се прави, което е похвално. Вие, все пак, като министри имайте предвид, че всяка една квалификация е с не много положителен развой след това. Така че, подкрепата и на кабинета, и моята лична министърът я има. Оттук насетне си действайте по задачите. Имаме много, много работа да се върши, а повтарям, опозицията е за това, да търси всяка една възможност да ни атакува. Не можем да им се сърдим и по тази тема", добавя Борисов. 

Той подчерта, че не го притеснява и упрекът за ксенофобия, "защото ДПС могат да бъдат убедени, че аз самият съм гарант за това, че кабинетът никога няма да допусне подобни действия към малцинства или етноси, защото ние самите в самия кабинет имаме много представители на етносите и за нас те са братя, сестри и няма от какво да се притесняват".

Така че, това ми е официалният коментар по темата. Правя го за първи път чрез стенограмата, защото не ми се ходи да се обяснявам след това какво мисля по въпроса, а е хубаво и вие да го знаете, обръща се Борисов към министрите.