Приходите в бюджета от борбата с контрабандата и намаляването на корупцията са над 2.3 милиарда лева в рамките само на тази година.

Това е най-видимият напредък на страната ни, отчете премиерът Бойко Борисов след среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск във Варна.

Според Борисов резултатите са впечатляващи за всяка една държава в Европа и високо се отчитат.

Премиерът похвали родното МВР, което заедно с полското, само преди няколко седмици са разкрили фабрики за производство на фалшиви цигари.

"След като мерките в България заработиха много добре, производителите на фалшиви или контрабандни цигари започнаха да изнасят производството си в други държави в Европа. Така навремето беше с фалшивите компакт-дискове. От номер 1 в производството им, след като държавата си стъпи на мястото, бяхме извадени от черния списък и фабриките заминаха по други държави", коментира премиерът.

Бойко Борисов обяви, че е поел ангажимент много внимателно да се пази от участие в предизборната кампания. "Дори вчера имахме намерение да се разходим във Варна, но приех, че може да се приеме като вид подкрепа за нашия кандидат и затова се отказахме и останахме тук", разкри премиерът.

Доналд Туск благодари на Борисов за гостоприемството. "Преди посетих Евксиноград като премиер на Полша, сега отново съм впечатлен от тази перла на архитектурата. Част от варненското културно наследство е в Брюксел, очаквам да видя изложбата на най-старото златно съкровище в света, познато из цяла Европа", добави председателят на Европейския съвет.