Разпространяването на невярна информация от представители на ръководството на банкова институция по адрес на свой клиент е абсолютно непрофесионално и противоречи на корпоративната и бизнес етика.

Това се казва в позиция на "Булгартабак", изпратена до медиите във връзка с направените коментари на Илиян Зафиров и Георги Христов, представители на ръководството на Корпоративна Търговска Банка.

"Още веднъж декларираме, че "Булгартабак" и неговите дъщерни дружества нямат кредитни задължения към КТБ към настоящия момент, като всички кредити, които са ползвани преди пълното им погасяване са обслужвани коректно", заявяват от тютюневия холдинг.

И допълват: "Само изплатените лихви и такси на банката през последните 3 години са в размер на над 4.5 млн. лева, независимо от факта, че техният размер надвишаваше неколкократно пазарните нива в страната".

Мениджмънтът на "Булгартабак" призовава представителите на Корпоративна Търговска Банка в тридневен срок да предоставят факти или опровергаят неверните твърдения, направени вчера за "Булгартабак". Компанията си запазва правото да потърси своите права по съдебен път.

Тютюневият холдинг пряко и косвено осигурява прехраната на над 20 000 души. Само през 2013 година "Булгартабак" е внесъл в държавния бюджет над 700 млн. лева и е инвестирал над 100 млн. лв. в изкупната кампания на български тютюни през последните 3 години, отчитат от дружеството.