Компания номер две в света за CAD/CAM решения за опаковки - българската EngView Systems, част от „Сирма Груп Холдинг“, обяви, че разширява пазарното си присъствие на Балканите и Индия.

Дружеството, което е разработчик на софтуерни решения за опаковъчната и видеоизмервателната индустрия, сключи споразумения за партньорство с компании в областта на графичните и опаковъчни технологии.

Хърватската Grafik.net ще бъде дистрибутор на софтуера на българската компания - Package & Display Designer Suite за Хърватска, Босна и Херцеговина, Словения, Сърбия, Черна гора, Косово и Макeдония, а две индийски компании SPMS Graphics и TechNova India, позиционирани в Мумбай, ще обслужват клиенти в Шри Ланка и Бангладеш.

Вече е факт и новото партньорство с китайската компания Ann-Xun, която предлага на китайския пазар софтуера в цялостно решение с плотерна система за производство на малки серии опаковки.

Софуерът на EngView Systems е система за проектиране и производство на опаковки и POP/POS дисплеи, като последната версия 6 току що излезе на пазара. Като от 2007 година EngView Systems е бизнес партньор с Heidelberg Druckmaschinen AG – световният лидер в печатарската индустрия.

Модули от софтуера на EngView са интегрирани в основната система на Heidelberg Signa Station, а основния CAD/CAM продукт е част от портфолиото на немския гигант. Освен в София, EngView Systems разполага и със собствени офиси в Сао Пауло, Бразилия и Монреал, Канада.

Новите регионални партньори на EngView Systems се присъединяват към вече изградената дистрибуторската мрежа на компанията на шест континента.

Другият основен продукт на дружеството е високо специализиран софтуер за видео измерване, който има широко приложение в контрола на качеството и се използва от над 3 000 компании по целия свят, измежду които има и производители за марки като Apple и Cartier.