От днес българска бизнес делегация придружава президента Георги Първанов по време на официалното му посещение в Словения.

 

Фирми от областите: енергетика, строителство, специална продукция, машиностроене и металообработка, медицинска апаратура и фармацевтика, водени от Александър Кашукеев, член на Управителният съвет на Българската търговско промишлена палата ще посетят Словенската търговско-промишлена палата и получат информация за икономиката и бизнес средата в Словения.

 

На 7 юни в Любляна представителите на 16 български фирми ще се срещнат с повече от 50 словенски компании по време на бизнес форум, организиран в рамките на Европейската мрежа за икономическо и иновационно сътрудничество Enterprise Europe Network, офис от която има и в БТПП.

 

Партньорството между българската и словенската ТПП се осъществява както на двустранна основа, така и в ЕЕN, чиято цел е подпомагане на малките и средните предприятия в Европа.

 

Във форума ще вземат участие президента на България Георги Първанов и президента на Словения Данило Тюрк. Презентация на икономическия и инвестиционен климат на нашата страна ще направи новият заместник министър на икономиката, енергетиката и туризма Даниел Дончев.

 

След официалната част и неформални разговори между фирмите и двамата президенти ще се проведат и двустранни срещи.