Горивата у нас може да поевтинеят още и е нормално да има недоволство от високите им цени, обяви в Пловдив министърът на икономиката Божидар Лукарски.

„Надявам се, че винаги може още. Виждаме, че има падане на цените на горивата, надяваме се, че може още”, заяви лаконично министърът, цитиран от „Монитор”.

По думите му Пловдив се очертава да бъде достоен конкурент на столицата в привличането на инвестиции във високотехнологичните сектори, като IT технологиите и бизнес аутсорсинг, а промишленият сектор е условието за постигане на устойчив икономически растеж.

„През 2014г. средният месечен ръст на преработващата промишленост е 2%, а през първите шест месеца на тази година е вече 3%. Производственият ни сектор осигурява заетост на над половин милион души”, заяви Лукарски.

Той припомни, че в пловдивска област са реализирани 10 инвестиционни проекта в една от икономическите зони, които са подкрепени по Закона за привличане на инвестиции. В резултат на това са открити 2 000 нови работни места, като три четвърти от тях са в преработвателната промишленост.