На извънредно заседание днес Общото събрание на Централния депозитар избра четирима нови членове на Съвета на директорите.

 

Това са Апостол Апостолов – председател на Надзорния съвет на Тексимбанк, Иван Такев – изпълнителен директор на Българска фондова борса-София АД, Ангел Рабаджийски – изпълнителен директор на инвестиционен посредник Карол и Теодора Ангелова.

 

В новото ръководство на Централния депозитар остава досегашният член на Съвета на директорите Васил Големански - изпълнителен директор на Българска фондова борса-София АД.

 

„Новото ръководство ще работи активно за изпълнение на трансграничен клиринг и сетълмент, въвеждането на нова информационна система за депозитара и привеждане на услугите на Централен депозитар в съответствие с международно приетите практики. Разбира се, голямата цел е приватизацията в пакет на депозитара и Българската фондова борса, която очакваме да приключи до края на годината”, коментира промените Васил Големански.

 

Общото събрание освободи досегашните членове на Съвета на директорите поради изтичане на мандата им. Мандатът на новото ръководство на Централния депозитар е пет години.