Дружествата от групата на ЧЕЗ в България по никакъв начин не са политически обвързани с дейността и финансирането на никоя от политическите партии в България или извън нея, в това число СДС. Твърденията на лидера на политическа партия „Атака” не отговарят на истината.

 

Дейността на дружествата е напълно прозрачна, регулирана от Държавната Комисия за Енергийно и Водно Регулиране и в пълно съответствие със законодателството на Република България и Европейските Директиви за енергийния сектор.

 

Опитите за внушения, свързани с ценообразуването и финансовата дисциплина на ЧЕЗ в България сериозно нарушават правата на потребителите като създават у тях чувство на недоверие и несигурност в дългосрочното осигуряване на услугата, част от ежедневието на всеки българин.

 

С настоящото се разграничаваме от всяко и всички политически изявления на който и да е лидер на политическа партия, свързани с дейността на ЧЕЗ и декларираме, че ще следваме неотложно нашата политика на необвързаност и неангажираност с политически борби, кампании и дейности.

 

Ние ще защитим интересите на нашите акционери, клиенти и служители като използваме всички законоустановени средства, включително правни действия, като си запазваме правото да сезираме за изявленията Европейския Парламент и Европейската Комисия, е позицията на ЧЕЗ.