Credit Suisse Group AG обяви загуби за второ поредно тримесечие тази година след като отписа лоши кредити от активите си.


Чистата загуба за третото тримесечие на компанията е за 1.26 млрд. франка/1.08 млрд. долара/. През същия период на миналата година институцията имаше печалба от 1.3 млрд. швейцарски франка.


Втората по големина банка на Швейцария отказа да се присъедини към съгласието на UBS AG, която миналата седмица прие предложената правителствена подкрепа и вместо това създаде фонд за 10 млрд. франка като средствата набра от инвеститори от Катар, Израел и Саудитска Арабия. По този начин ръководството на банката иска да покаже, че тя може сама да се справи с кризата.

Изпълнителният директор Брейди Дъгън заяви при оповестяването на резултатите, че е предпазлив в прогнозите си за последното тримесечие на годината и че пазарът остава "предизвикателен".

Credit Suisse не може да ходи по вода, коментира анализаторът Стефан-Майкъл Столмън. По оценката му очевидният магнитут на загубите през септември е голяма спънка пред стратегията на мениджмънта за превръщане на банката в по-надеждна и в по-малко волатилен играч на пазара.

 

Източник Bloomberg