След като близо два месеца депутатите мислиха как да намалят разходите на Народното събрание, най-накрая антикризисните мерки ще влязат в сила от 1 юли. Красимир Велчев от ГЕРБ се похвали, че ще бъдат спестени 500 хиляди лева, които ще отидат в държавния бюджет. С мерките се предвижда автопаркът на парламента да бъде намален с 30 автомобила, като в момента общият им брой е 95 коли. Шофьори няма да се съкращават, но ще преминат на плаващо работно време, а пари за извънреден труд няма да им се плаща.

Автомобилите ще се разпределят за всяка парламентарна група, като на десет народни представители ще се даде по една кола - 2500 километра за месец, а за шефовете на парламентарни групи границата е 2000 километра. Ако лимитът бъде надвишен, колата няма да се ползва. С 20 процента ще бъдат намалени парите за бензин, които получават депутатите, когато карат частните си коли. Командировъчните за хотел също ще бъдат намалени с 20 лева, и така ще се дават 100 лева за нощувка. Покрай въпроса за съкращенията Красимир Велчев обвини другите партии, че са използвали коли на Народното събрание за изборната кампания за кмет на Габрово. По думите му справка показала, че РЗС са ползвали 16 пъти коли от автопарка за пътуване до града.

„Има кампания за избор на кмет в Габрово. Заявките за Габрово какво показват? ГЕРБ има една заявка за автомобил през този последен месец, Коалиция за България - две, Атака – три, Синята коалиция – седем, седемте народни представители от РЗС - 16. Повтарят се случаите, в които двама народни представители по едно и също време – петък, събота неделя и понеделник, пътуват с две коли”, каза Красимир Велчев от ГЕРБ.

„Всеки народен представител може да пътува навсякъде в България по работа, за срещи с избиратели, каза Тодор Великов от РЗС. На въпрос дали работи за кметските избори, като пътува, Великов отговори: „Какво значи за местните избори? Ние ходим и в Стара Загора, и във Велико Търново, Варна, навсякъде. Щом съм пътувал до Габрово, съм ходил за срещи с избиратели. В крайна сметка народният представител затова е народен представител, за да ходи на срещи с избирателите.”

Великов каза, че е от Велико Търново, но е избран от Стара Загора. На въпрос кога за последен път е пътувал до Стара Загора със служебен автомобил, Великов обясни, че отдавна не е пътувал до града, но е било с личен автомобил. Запитан кога пък е ходил до Габрово, отговорът му бе ”миналата седмица”, но не си спомни един или два пъти.