Вицепремиерът Симеон Дянков благодари на депутатите за подкрепата за еврооблигациите. Той допълни, че е постигнат резултат, който на фона на проблемите в Европа е много добър. Дянков донесе в парламента цялата документация по процедурата от първия ден до подписването на документите.

Ето какво още каза финансовият министър по темата: "Така че във фискалния ни резерв от тази сутрин вече има около 6,5 милиарда лева. До края на месеца с някои разплащания, които ще ни се върнат от Брюксел, той ще е около 7 милиарда лева. Имаме вече доста стабилен фискален резерв. Всички тези документи са тук и ще бъдат предоставени на народните представители в библиотеката на Министерството на финансите. Смятам, че това ще помогне и на бъдещи екипи, които се занимават с облигации, вече пътят на България към този пазар е доста добре отворен.

Общо взето ако някой иска да види, да напише дисертация за тази еврооблигация, има и по-интересни теми, но ако някой би искал това да го направи, тук са абсолютно всички документи, до които също ние имаме достъп. И го правим, за да има прозрачност за тази транзакция. Правим го и защото ние имахме доста трудности да намерим точно част от тези документи за предишната транзакция. И досега, след като свършихме успешно еврооблигацията, все още част от предишните документи не сме ги намерили, просто ги няма в Министерство на финансите. По този начин ще бъде по-лесно и занапред да се правят този тип облигации".