Мрачни са прогнозите за малкия и среден бизнес в Гърция, където над сто хиляди предприятия се очаква да затворят врати в следващите две години и без работа да останат 200 хиляди души заради дълбоката рецесия на пазара, предизвикана от дълговата криза на страната, съобщава гръцкият в. "Вима".

Вестникът цитира делови представители, които се оплакват, че  големи магазини са започнали да отчитат огромни загуби и че съвсем не е сигурно дали ще успеят да оцелеят. Те предупреждават още, че расте тенденцията на пазара за създаване на  МОЛ-ове и че големи търговски фирми вече са сред "болните", като има индикации, че в следващите две години всяко трето предприятие ще затвори врати.

Няма да го има занапред познатия ни досега пазар, текат насилствени промени, които ще засегнат и големите търговски предприятия, освен ако банките не са решили да ги подкрепят, казват търговци.

В малкия и среден бизнес нещата са още по-трудни. Изследвания показват, че около 170 малки предприятия в Гърция ще спрат работа до края на 2011 г.,  а на улицата ще останат 200 хиляди души. 

Само за последните шест месеца в Гърция са закрити около сто хиляди работни места, пише още в. "Вима". БТА