Тази година израелските туристи по българското Черноморие ще бъдат с 20-30% повече спрямо миналата година. Това заяви във Варна посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз, цитиран от "Дарик".

Според него атентатът в Бургас миналата година не спира израелските туристи.

"Още сме в средата на сезона, а цифрите вече се изравниха с миналата година. До края на лятото вярваме, че ще надминем броя на туристите с 20 до 30% спрямо предходни години. Това доказва, че не са ни победили", коментира дипломатът.

По думите му Хизбула освен да нарани и да убие невинни хора, не е успяла да постигне целите си.

"Доказателство са именно многото туристи по Черноморието - и във Варна, и в Бургас", казва посланикът.

„Няма да позволим на тероризма да ни диктува начина на живот. А сътрудничеството, което от атентата насам се подобрява, е израз на успех", добави Шаул Камиса Раз.

Той припомни решението на Евросъюза от преди две седмици да впише Хизбула в черния списък на опасните терористични организации.

„Това е много важно и сензационно решение. Затова използвам случая да благодаря както на България, така и на останалите европейски страни за подкрепата. Продължавайте да ни помагате и да се борите с тези организации", каза в заключение израелският посланик.

Шаул Камиса Раз е на посещение във Варна. Тази сутрин той се срещна с кмета на града Иван Портних, а в сряда е разговарял с областния управител Иван Великов.