ДПС ще подкрепи програмата на номинирания за премиер Пламен Орешарски, но не водим разговори с „Атака”. Това заяви в „Седмицата” на Дарик Камен Костадинов от ДПС. По думите му, кой друг ще подкрепи програмата „Орешарски” е нещо, което е извън движението.

„Ние ще гласуваме своята подкрепа за кабинет и програма, която ще оглави кандидатът за министър-председател Пламен Орешарски. Кой друг ще подкрепи тази програма е въпрос, който ще се реши след разговори с Орешарски и Коалиция за България, с чийто мандат се надяваме да се реализира това”, заяви той.

Костанидинов бе категоричен, че ДПС не осъществява никаква комуникация с партията на Волен Сидеров, защото имат принципни различия. ДПС ще настоява за запазване на плоския данък.

„Какво ще направят от „Атака” е въпрос, който ще решат Коалиция за България и „Атака”. Ние нямаме разговори с „Атака”. Ние имаме ценностни различия между нас и „Атака” и никога не сме имали каквито и да е комуникации. Не виждаме и в настоящия момент причина да водим каквито и да е разговори”, отбеляза още Костадинов и уточни: „Кой друг ще подкрепи програмата и кабинета на Пламен Орешарски, може и някой от ГЕРБ да го направи. Това не значи, че не трябва да водим преговори с него”.